SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Yrkesföreningen för budget- och skuldrådgivare
i kommunal tjänst
BUS-dagarna 2023 - Eskilstuna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Presentationer BUS-dagar 2023
 
Kronofogden, Johannes Paulsson - Utmätning på distans
 
Utställare - Presentationer
 
Rädda Barnen, Samira Abutaleb Rosenlundh - Barnfattigdom
 
Finansinspektionen, Karin Grefberg - God finansiell rådgivning
 
Kronofogden, skuldsaneringsteamet - Skuldsanering
 
Aktuellt från Konsumentverket
 
Helena Hansson - 
 
 
--------------------------------------------------
 
 
 
BUS-dagarnas slutgiltiga program
 
Inbjudan med praktisk information. 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BUS-DAGARNA 2020 - VI STÄLLER INTE IN, VI STÄLLER OM!


De senaste veckorna har vi återigen ställts inför svåra överväganden när det gäller 2020 års BUS-dagar mot bakgrund av den rådande pandemin. Vi har noga följt utvecklingen i samhället och den positiva trenden med minskad smittspridning. Vi har utforskat olika alternativ och vårt fokus har hela tiden varit våra medlemmar och föreningens ekonomi.


Det som har vägt tyngst inför vårt beslut är att:

·        ge deltagarna och våra medlemmar möjlighet till nätverkande och fortbildning som är så viktigt för vår yrkeskår

·        minimera konsekvenserna för föreningens ekonomi - vi vet mer om situationen nu under hösten medan våren är betydligt mer osäker därför bedömer vi att oktober är det bästa alternativet

 

Mot bakgrund av detta står BUS-styrelsen fast vid det beslut som fattades i mars om att genomföra BUS-dagarna 20 – 22 oktober i Visby.

 

Vi kommer att genomföra corona-anpassade BUS-dagar 2020 vad gäller avstånd mellan deltagare och möjlighet att sitta säkert vid lunch och middag. För dig som deltagare innebär det att du kan delta på plats och uppleva BUS-dagarna nästan som vanligt, om än med fysisk distansering. I dagsläget planerar vi för att vissa föreläsningar sker live på scenen och vissa kommer du att se digitalt. Upplägget kan komma att ändras då vi följer Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer för evenemang.


För dig som inte har möjlighet att vara på plats i Visby kommer vi också, för första gången, att erbjuda digitalt deltagande på BUS-dagarna. Det innebär att du kan delta i konferensen hemifrån. Då får du en länk dagarna innan konferensen så att du kan se föreläsningar samt delta i digitalt nätverkande. För dig som deltar digitalt erbjuder vi möjligheten att få en återbetalning om 800 kr av deltagaravgiften.


BUS-dagarna 2020 kommer såklart att bli annorlunda än tidigare år, men vi ser det som ett bra upplägg under de oerhört speciella omständigheter som råder.


Vi hoppas att vi ses, antingen digitalt eller på plats i Visby, i oktober!

Varmt välkomna! 

BUS-styrelsen 
28 augusti 2020

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


BUS-DAGARNA 2020 OCH COVID-19 - NYA DATUM!

Pandemin innebär stora påfrestningar på vårt samhälle. Vi har alla ett ansvar att bidra till att konsekvenserna blir så hanterbara som möjligt och att så få som möjligt drabbas. Vårt förhållningssätt i rådande läge är att vidta de åtgärder som situationen kräver. De beslut vi tar baserar vi på den information som finns tillgänglig, och på regeringens och ansvariga myndigheters direktiv. Vi har också jobbat hårt för att försöka minimera de ekonomiska konsekvenser den här situationen medför för BUS-föreningen. När alla parametrar har vägts samman har de lett fram till följande ställningstagande:

BUS-styrelsen har beslutat att flytta BUS-dagarna 2020 till hösten. Nytt datum för konferensen är 20 – 22 oktober 2020. Vi jobbar nu vidare med dessa nya förutsättningar som mål. Vi kommer, så långt det är möjligt, att erbjuda samma program som var tänkt till april, men vi återkommer med mer information om det längre fram.

Vad händer med min bokning till BUS-dagarna 2020?
Är du inbokad som deltagare på BUS-dagarna 2020 kommer du att bokas om till det nya datumet 20 – 22 oktober; du behöver inte göra någonting alls och du behöver inte kontakta oss. Du som bokat hotellrum kommer också att ha boende för de nya datumen. Tänk dock på att ändra din resa!


Om jag inte kan komma på det nya datumet?
Vill du boka av ditt deltagande på konferensen skickar du din avbokning via mail till stefan@commee.se. På grund av våra leverantörers skärpta ombokningsvillkor med anledning av pandemin, gäller våra ordinarie avbokningsregler: Vid avbokning senare än 14 februari 2020 debiteras en avgift på 75% av konferensavgift samt boende. Vid avbokning senare än 3 april 2020 debiteras 100% av konferensavgift samt boende.

Har du frågor kring konferensen kan du vända dig till info@busforeningen.se.

Vi vill rikta ett stort tack till våra deltagare för er förståelse i den här svåra situationen. Vi ses i Visby i oktober!

// BUS-styrelsen 2020-03-20ÅRETS TEMA: RIV MURARNA
Temat för BUS-dagarna 2020 är "Riv murarna". Vi har inte tänkt riva ringmuren i Visby - men ser däremot många murar i vårt samhälle som försvårar livet för de människor vi möter. Dessa murar kan vara på flera plan, det finns murar mellan olika kulturer och tankesätt, murar mellan myndigheter som försvårar
samverkan, murar i form av tabun gällande skuldsättning och spelmissbruk. Hur kan vi riva dessa murar så att de istället bildar broar?

Mot bakgrund av detta har vi valt att bland annat fokusera på ämnena spelberoende, kulturkrockar och digitalisering i programmet. Konsumentverket och  Kronofogden kommer självklart att medverka under konferensen med att ge oss senaste nytt från sina verksamheter. Eftersom föreningen firar 25-
årsjubileum 2020 så kommer vi titta på vad som hänt under dessa år, och även blicka framåt.

"En mur är bara en bro på högkant"
Emil Jensen


Vi hoppas att vi syns i Visby!

Varmt välkomna!
 
 
Broschyr
Kontaktuppgifter BUSföreningen
Yrkesföreningen för budget- och skuldrådgivare i kommunal tjänst
c/o Nermina Pelivani Öjabyvägen 109 H, 35250 VÄXJÖ
Orgnr: 802409-6656
Bgnr: 360-3180
info@busforeningen.se