SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Yrkesföreningen för budget- och skuldrådgivare
i kommunal tjänst
Skärstrutspriset
Varje år delas priset ut till någon som verkat i föreningens anda. Nedan ser du tidigare års pristagare.
2022

Pristagare: MARIE MAGNUSSON & CAMILLA QVENNERBERG, Lund

 

Motivering:

Ni är två personer som visat stort engagemang och som jobbat aktivt med privatekonomiska frågor både hemmaplan och nationellt 

  

Ni har båda många år i BUS-yrket, med andra ord en oerhörd erfarenhet 

Ni delar frikostigt med er av er mångåriga kunskap och gör skillnad för klienter, kollegor och påverkar makthavare  

  

Trots tidvis långa köer har ni oförtröttligt jobbat - arbetat förebyggande, synts i media, deltagit i utredningar samt varit lärare Konsumentverkets kurser  

Tillsammans skapar ni ett fantastiskt team som har satt er hemstad kartan. 

2021

På grund av pandemin kunde inga BUS-dagar genomföras under 2021. Därför utsågs heller ingen skärstrutspristagare.

2020

Pristagare: INGVOR FAHLÉN, Karlstad

Motivering:

Du gör ett fantastiskt jobb i vardagen som en av flera BUS:are i din kommun. Du möter dina klienter och kollegor med stor värme och omtanke. Du jobbar också outtröttligt för att stärka vår yrkeskår och förbättra för alla oss BUS:are. Du har utbildat kollegor och externa i vad yrket innebär, du har mött myndigheter och ministrar, gett expertråd och uttalat dig i media. Du har ett stort engagemang och en stark vilja att påverka.

 

 

 

Pristagare: EVA JOHANSSON, Botkyrka

Motivering:

Du är en budget- och skuldrådgivare av högsta kvalitet, en eldsjäl som ständigt brinner för
dina klienter. Att alltid göra det mesta och det bästa för varje individ är en självklarhet, "good
enough" är inget för dig - istället gör du allt och lite till för dina klienter. Du är en klippa av guld som med all din kunskap och erfarenhet alltid finns där för dina kollegor, såväl med goda råd och stöttning som med omtanke och värme. Att få ha dig som kollega är guld värd!

2019

Pristagare: SUSANNA BRANDT, Vansbro

Motivering: 

Du är alltid villig att stötta och hjälpa, och delar ödmjukt med dig av tips och råd till kollegorna i din närhet. Du är en otrolig resurs för alla nya BUSare och ger alltid snabba och tydliga svar trots att du har fullt

upp. Du har inte glömt hur det känns att vara ny i yrkesrollen.


Du har en enorm kunskap efter många år som budget- och skuldrådgivare och förklarar på ett sätt som är lätt att förstå. Vid nätverksträffar delar du med dig av dina kunskaper och erfarenheter.


Du är en stor tillgång för kollegor och klienter, och du ger alltid ett trevligt bemötande.

2018

Pristagare: SIGBRITT FJELLNER, Östersund

Motivering: 

Du är engagerad och har en enorm kunskap som du med glädje delar med dig av. Du är en klippa med stort tålamod, en levande uppslagsbok när det gäller BUS.


Du är en mentor och stöttepelare. Du samlar kollegor till nätverksträffar, du ordnar och fixar så alla känner sig välkomna. 


Du har fostrat hela Jämtlands BUSare i flera generationer och fött fram fler skuldsaneringar än de flesta. Klienterna har bara lovord att säga om dig och ditt bemötande.


"Alla borde ha en Sigbritt!"

2017

Pristagare: KARIN LEE, Linköping

Motivering:

Du började som budget- och skuldrådgivare då Skuldsaneringslagen kom till och har enträget jobbat på i en verksamhet med knappa personella resurser där du under många år har dragit ett tungt lass.


Du har varit mån om att arbeta effektivt och med en fungerande metodik. Under årens lopp har du lärt upp ett flertal nya budget- och skuldrådgivare som anammat ditt sätt att arbeta. 


Du har också funnit tid för förebyggande arbete och har i samverkan med bland annat konsumentvägledningen i din kommun utvecklat arbetet med stor framgång.


Du är en klippa - alltid beredd att ge hjälp och stöd till en kollega, mån om dina klienter och har en skärpa och tydlighet i ditt sätt att arbeta.
Pristagare: ANNE-MARIE WIDING, Stockholm

Motivering:

Du är en enastående, engagerad och empatisk budget- och skuldrådgivare med många BUS-år i ryggmärgen. Du träffar vårt speciellt utsatta klientel av hemlösa, berusade, missbrukande människor med fysisk och psykisk ohälsa varje dag och utför ditt arbete med passion, tålamod och engagemang. 


Du når ut till klienter som aldrig skulle kunna ta sig in till våra kontor på egen hand. Du informerar om budget- och skuldrådgivning på socialförvaltningen, på boenden och härbärgen. 


Du hinner också ta nybesök och vara handledare för nya kollegor.


Du är en sann Wonder-busare!

2016

Pristagare: TINA SJÖDAHL & INGELA PEDERSÉN

Motivering:

Skärstrutspriset går till en strävsam duo som visat stort engagemang och ett brinnande intresse för våra frågor. Ni är båda aktiva i såväl lokala som nationella nätverk och bidrar med er mångåriga erfarenhet. Ert intresse och starka känsla för vårt yrke är tydligt och ni har båda lätt för att motivera såväl klienter som kollegor. Ni kämpar för en hållbar ekonomi och för att alla ska få en trygg ekonomisk framtid.

Ingela är alltid pigg och glad, och ordvitsare av stort format, från västkusten som du är. Du har med din klokhet och ditt engagemang för våra frågor betytt mycket för dina kollegor.

Tina är en frisk fläkt som stridit för våra frågor sedan "istiden". Du har en förmåga att inspirera och engagera din omgivning. Tillsammans skapar ni ett fantastiskt team som har satt BUS-föreningen och vårt yrke på kartan.

2015

Pristagare: ANNEMARIE TULLSSON, Härryda

Motivering:

Du har arbetat i många år som budget- och skuldrådgivare. Du har fungerat som en mentor för nya kollegor, du har drivit din verksamhet framåt och du har varit aktiv i ditt nätverk. Du håller dig inte bara på lokal nivå, förs det diskussioner eller ställs det frågor i Fråga en kollega i Portalen så svarar du eller bidrar till diskussionen. Det är många gånger guld värt för alla de som arbetar ensamma i sina kommuner och här kan hitta ett bollplank. När man tänker engagemang, kunskap och förmågan att lära nytt med ett ständigt gott humör - då tänker man på dig!

2014

Pristagare: CAROLA LÖFSTEDT, Karlshamn

Motivering:

Med din mångåriga erfarenhet, först som konsumentvägledare och de senaste åren som budget- och skuldrådgivare, har du skapat en trygg plattform för invånarna i din kommun. Ditt stora engagemang med intervjuer både i lokalpress och radio har gjort det lätt för kommunens invånare att hitta till dig. Förutom ditt vardagliga arbete ställer du upp oavsett om det gäller förebyggande arbete i projektet KRAMI eller att ordna föreläsningar för ungdomar.

Som kollega i nätverket Södra Småland Blekinge - Norra Skåne är du en fena på att sammankalla, ordna bra lokal och kringarrangemang för att vi ska trivas och utvecklas vid våra träffar.  Inte minst vid senaste regionträffen där du var en bidragande orsak till att få allt att gå i lås. Du är toppen!!

 

Pristagare: ARJA RAUMALA, Norrköping

Motivering:

Du har arbetat i många år som budget- och skuldrådgivare, redan innan skuldsaneringslagen kom till.

Du är fenomenal på frivilliga överenskommelser och ackordsuppgörelser.

Du har många kontakter och finurliga lösningar på det mesta.

Du har betytt kolossalt mycket både för klienter och kollegor.

Du är en kvinna med verkligt sisu!

2013

Pristagare: EVA MARZOCCHELLI SKÄRVALL & CHRISTINA SEHLÉN LOPEZ

Motivering:

Priset går till två personer som har fokuserat på en särskilt utsatt grupp bland de skuldsatta. Ni har bidragit till att utveckla budget- och skuldrådgivarnas arbete på ett mycket positivt sätt, genom att skapa ett särskilt arbetssätt för att hjälpa den enskilde att få "Ekonomin i fokus". Er metod har uppmärksammats av Konsumentverket, arbetsgivare och andra aktörer inom vårt område. Ert engagemang och skapandet av handboken "Istället för vräkning" har underlättat många budget- och skuldrådgivares vardag.

2012

Pristagare: BRITT BACKMAN & ELIN NORDÉN i Skellefteå.

Motivering:

Priset går till 2 personer som visat stort engagemang och som jobbat aktivt med privatekonomiska frågor både på hemmaplan och i landet. De har en mycket aktiv blogg som tar upp stort och smått inom vårt område, och har under året bland annat synts i TV-programmet Sverkers Stora Strid.

Britt har jobbat som budget- och skuldrådgivare i drygt 20 år, och har en bred erfarenhet och kunskap. Du har med din klokhet och ditt engagemang för våra frågor betytt mycket för dina kollegor.

Elin är en frisk fläkt som ständigt kommer med nya idéer. Du är BOSS-ambassadör med stort engagemang som är med och driver utvecklingen framåt.

Tillsammans skapar ni ett bra team som har satt Skellefteå på kartan.

2011

Pristagare: ULRIKA MÅNSSON i Uppsala.

Motivering:

Du har under din långa karriär som budget- och skuldrådgivare arbetat för att utveckla yrkeskårens kompetens. Du har visat ett stort intresse och engagemang för våra frågor, och har gjort ett värdefullt arbete i det tysta. Din medverkan i styrelsen samt engagemang i olika samverkansgrupper har betytt mycket. Din klokhet och eftertänksamhet har vunnit respekt hos kollegor och samarbetspartners.

2010

Pristagare: HANS BROQVIST i Sundsvall.

Motivering:

Hans har under 2009 lyckats övertyga chefstjänstemän och politiker i kommunen om nyttan av budget- och skuldrådgivning. Detta har inneburit att de beviljats två nya tjänster och numera är 3,25 budget- och skuldrådgivare i Sundsvall jämfört med tidigare 1,25 tjänster. Förstärkningen har dessutom skett samtidigt som kommunen i övrigt haft stora sparkrav.

2009

Pristagare: CARINA MATTSSON i Uppsala.

Motivering:

Pristagaren bidrar till yrkets utveckling, i allra högsta grad.

Pristagaren har etablerat sig som en förebild för de "nya" budget- och skuldrådgivarna som kommer in i kåren. Denna "ikon" utstrålar: energi, glädje och optimism".

2008

Pristagare: Föreningens "grand ladies"MARI RÅBY och GUNHILD WASSTORP-VILLAREAL

Motivering:

Båda är initiativtagare och drivande till att BUS-föreningen bildades.

Har under alla år engagerat sig i föreningens utveckling och bidragit till att föreningen har fått en hög status; remissinstans bl a och att utbildningsdagarna har varit välbesökta, för att nämna några succekriterier.

Byggt upp ett enastående nätverk med framgångsrikt samarbete.

Kårens ovärderliga arbetshästar som har coachat oss under så många år för att utveckla vår yrkesroll.

Förebilder för både "yngre" och "äldre" busare.

Har byggt upp vår yrkesroll som en röd tråd som vi genom ständiga förbättringar tvinnar allt starkare.

Gunhild och Marie är föreningens ambassadörer.

2007

Pristagare: LENA OHLIN i Eslöv.

Motivering:

Priset går till en kollega som med stort engagemang, nit och flit, har kämpat för att budget- och skuldrådgivning har fått en framträdande position i kommunen. Vinnaren är ambitiös, nyfiken och hårt kämpande. Kommer många gånger med "kluriga" lösningar för att få ett positivt resultat för sin klients räkning.

2006

Pristagare: ARNE ANDERSSON Familjeslanten Gävle.

Motivering:

För en aldrig sinande optimism och för det oförtrötterliga sätt han jobbar för besökare i skuldsatta situationer.

2005

Pristagare: SOLVEIG ÄNGSTRÖM  Maria-Gamla stans stadsdelsförvaltning, Stockholm.

Motivering:

2004

Pristagare: ANN-BRITT EKLUND & MARGARETA RÅNES  i Helsingborg.

Motivering:

För deras långvariga engagemang i arbetet. Trots förändringar och omorganisationer har de aldrig övergivit sitt motto "det finns alltid något vi kan göra för gäldenären".

2003

Pristagare: ANNE-SOFIE WIHLMAN 

Motivering:

För hennes engagemang vad gäller utbildningsfrågor för yrkeskåren.

2002

Pristagare: MATS BOSTRÖM & ANDERS GUNNARSSON KOV.

Motivering:

För att Mats håller föreningens medlemslistor uppdaterade och Anders för allt HEP-stöd.

2001

Pristagare: ANN-CHARLOTTE ZETTERBERG & CARIN BJÖRKEGREN

Motivering:

Tilldelas Härs & Tvärs redaktionen

2000

Pristagare: KATARINA EJERGÅRD  Hässelby-Vällingby, Stockholms stad.

Motivering:

 
Broschyr
Kontaktuppgifter BUSföreningen
Yrkesföreningen för budget- och skuldrådgivare i kommunal tjänst
c/o Nermina Pelivani Öjabyvägen 109 H, 35250 VÄXJÖ
Orgnr: 802409-6656
Bgnr: 360-3180
info@busforeningen.se