SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Yrkesföreningen för budget- och skuldrådgivare
i kommunal tjänst
2018, Stadsteatern, Helsingborg

Ordspråket "Tiden går fort när man har roligt" stämmer verkligen, 2018 års BUS-dagar är redan över. Konferensen slog deltagarrekord för 5 året i följd, i år var vi totalt 335 deltagare som samlades i ett tyvärr något kylslaget Helsingborg. 


När vi började fundera på vilket tema 2018 års BUS-dagar skulle ha fastnade vi ganska snart för att vi på något sätt ville belysa hur den lilla människan påverkas av och samverkar med de olika samhällssystemen. Det första arbetsnamnet vi hade var ”staten och kapitalet” (med glimten i ögat) men när vi skulle spika temat så landade vi istället i ”Människan och systemen”. 


Under två fullspäckade dagar fick vi bland annat:


  • höra från inkassobolag samt företrädare från statliga myndigheter kring betalningsuppgörelser. Hur får vi till sådana uppgörelser, vad kan vi som BUSare tänka på och hur bedömer fordringsägarna olika situationer - detta är exempel på de frågeställningar som kom upp
  • lyssna till konsumentminister Per Bolund prata om skuldfällan och vad man från regeringshåll har gjort inom området
  • rapport från två områden inom forskning, dels kring integration och ekonomi, och dels kring ekonomisk utsatthet i konsumtionssamhället
  • aktuell information från Kronofogden och Konsumentverket
Konferensen avslutades med att Olof Röhlander pratade om "- Ahhhh", "- Mmmmm" och "gul frukt", vilket allt utmynnade i konsten att njuta.

Sammanfattningsvis känner vi att årets BUS-dagar gav en hel del att ta med tillbaka till vardagen. Många härliga samtal med kollegor, nätverkande med myndigheter och organisationer, intressanta föreläsningar och praktiska verktyg att använda i BUS-arbetet på hemmaplan. 

Nu börjar arbetet med nästa års BUS-dagar, som blir i UPPSALA!

Vi vill rikta ett stort, stort tack till alla deltagare, utställare, föreläsare och vår moderator Harald Gegner (bilden ovan) för att ni tillsammans med oss arrangörer gjorde konferensen så lyckad.

Hälsningar BUS-styrelsen

Material BUS-dagarna Helsingborg
Foton
 
 
 
 
Broschyr
Kontaktuppgifter BUSföreningen
Yrkesföreningen för budget- och skuldrådgivare i kommunal tjänst
c/o Nermina Pelivani Öjabyvägen 109 H, 35250 VÄXJÖ
Orgnr: 802409-6656
Bgnr: 360-3180
info@busforeningen.se